Prva juniorska liga

Ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske

U hotelu “Girandella Resorts” u Rapcu odigrano je ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske. Ove godine nastupilo je 13 ekipa koje su odigrale švicarac od 8 kola. To je promjena u odnosu na prethodne godine, ali po mome mišljenju nije dobra jer je puno pravedniji bergerov sustav di svatko igra sa svakim.

Juniori ŠK Pula

Naši juniori bili su 7 na startnoj listi, ali su nastupili znatno oslabljeni, jer bivši viceprvak hrvatske i kapetan ove ekipe koja je bila ekipni kadetski prvak Hrvatske, Frano Rajković nije mogao nastupiti zbog fakultetskih obaveza. Njegovo mjesto u ekipi preuzeo je talentirani kadet, još uvijek trinaestogodišnji Lovro Mucić, kojem je ovo bilo prvo ekipno takmičenje u ekipi i jako vrijedno iskustvo za budućnost.

Uz Lovru za ekipu su nastupili još Dino Lovrić, Niko Peruško, Ivo Pahljina (njih trojica su uz Rajkovića dio zlatne generacije), te povratnik u šah nakon nekoliko godina Enio Ibrišagić, te naša juniorka Lara Nikolić. Glavni cilj ove godine u ovakvim okolnostima bio je opstanak u ligi šta je naša ekipa i ostvarila pobjedom u posljednjem kolu nad ekipom ŠK Brda iz Splita, te je zauzela 8 mjesto. Sa ekipom je na ligi bio njihov trener Veselin Ilić.

Prva tri mjesta

Ovogodišnji juniorski prvaci postali su juniori ŠK Sveta Nedelja iz Svete Nedelje koji su više nego zasluženo osvojili prvo mjesto pobjedivši u svih 8 mečeva. Drugo mjesto zauzela je ekipa ŠK Sesvete-Agroproteinka iz Sesveta, dok su treći bili juniori ŠK Junior iz Rijeke.

Link za rezultate i ostale detalje: Chess Results