IX. Memorijal Nereo Butković

IX. Memorijal Nereo Butković

Šahovski klub „Pula“ organizira pojedinačni šahovski turnir pod nazivom IX. Memorijal „Nereo Butković 2023.“ u vremenu od 30. siječnja do 27. veljače 2023. godine.

 

Organizator: Šahovski klub Pula

Raspis za IX. Memorijal Nereo Butković

Tempo igre: FIDE 90 min + 30 sekundi/potez

Link na Chess Results

Nereo Butković

Nereo je bio dugogodišnji predsjednik i tajnik ŠK Pula. Također je bio član upravnog odbora Hrvatskog Šahovskog Saveza u više mandata. Uz sve administrativne poslove u klubu, obnašao je i ulogu trenera, te je naučio igrati šah brojne današnje klupske igrače. Bio je aktivan i u školskom sportu, te je prvi u Istarskoj  županiji pokrenuo projekt “Šah u škole”.

Pored igračke titule majstorskog kandidata (MK), imao je i titulu državnog šahovskog suca.

Prvi je predsjednik Šahovskog saveza istarske županije, te je zaslužan za osnivanje nekoliko novih klubova u Istarskoj županiji.

Otvoreni šahovski turnir

Memorijal će se igrati ponedjeljkom i petkom od 18 sati u prostorijama kluba, u Radićevoj ulici broj 20, u Puli. Prvo kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. u 18 sati.
Turnir će se igrati po švicarskom sustavu, FIDE varijanta u 9 kola, a sparivanje se vrši pomoću Swiss Managera. Tempo igre je 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza.

Pravo sudjelovanja

Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti i šahistice koji posjeduju FIDE ID broj, bez obzira na titulu i kategoriju. Broj učesnika je ograničen na 35 učesnika.
Turnir je prijavljen kod FIDE za obračun FIDE rejtinga za standardni šah te kod HŠS za obračun nacionalnog rejtinga.

Nagradni fond

Nagradni fond iznosi 330 € (100 €, 70 €, 50 €, 30 € i 20 €) neto i biti će nagrađeno 5 najuspješnijih u ukupnom poretku te sa 20 € najbolji kadet, junior i veteran stariji od 65 godina.

Nagrade nisu kumulativne!

Prijave

Prijave završavaju 30. siječnja 2023. godine u 17:45 sati.

Kotizacija iznosi 8 €. Igrači i igračice mlađi od 20 godina plaćaju kotizaciju u iznosu od 5 €.

Prijave možete izvršiti na brojeve mobitela: 098/532 – 583, Kristian Valković i 095/362 -5012, Valter Valković.